CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

everything is about me, my other half and my cutie daughter






~~DOAKAN KAMI YE~~

Ya Allah, berkatilah akad nikah atau perkahwinan kedua mempelai ini. Jadikanlah jodoh mereka menghasilkan kebaikan. Jalinkanlah kasih-sayang dan kemesraan antara mereka. Kurniakanlah mereka keturunan yang soleh dengan mendapat anak-anak lelaki dan perempuan yang soleh sehingga cucu-cicit mereka. Lapangkanlah rezeki mereka. Dan peliharalah mereka daripada tipu daya makhluk-makhluk lain. Wahai Tuhan yang Maha Penyayang di kalangan yang menyayangi.













Friday, 28 October 2011

cik ezasarey dan 11

11?
Apa ada pada nombor 11 neh?
Cecuba jenguk blog GADIS ngan FY
merekalah punya angkara.. hihi
thanx kowang sebab ingat kat saya yang comel nie tak seberapa nih.. hihi

Kita tgok dulu syarat2 nye.. Omputih uolzzz;

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.



Syarat ke-2

Story Mory pasal 11 things about myself


Nama betul saya panjang dan pelik. Dari sekolah sampai sekarang, orang susah nak ingat nama saya. Paling bengang kalau isi form kene tambah kotak sendiri. Jeng-jeng.... nama yang comel itu ialah IZZA NORYATIMASARI BINTI IZHAR .. pelik tak?..pelik tak?  hihi.. ke gempak je..
Kesian encik tunang kene berlatih lebih gigih sblum akad nikah nanti.. huhu

Saya perasan muda tapi sebenarnya tak berapa muda n takdelah tua sangat (haha still nak deny). A year lagi umur saya 30... owhh tidakkkkkkkkkkkk.. tapi disebabkan tinggi yang tak berapa tinggi, orang ingat saya muda lagi.. Untung jugak jadi kecik nih.. hihi

Saya bekas pelajar akaun, sekarang pun saya kerja dalam bidang yang sama. Yang peliknya cita-cita saya dulu nak jadi pereka fesyen.. BOLEh? hihi... 

Anak sulung dari 6 orang adik beradik. Adik kedua lelaki dah kahwin. Disebabkan adik adalah lelaki dan bukan perempuan, so bukanlah langkah bendul. Tak dapatlah request apa2.. :( .. kut2 boleh request barang kemas serbe satu ke kan. harapan je lah..

Sangat suka kucing dan binatang2 lain yang kiut. Suka picit hidung kucing sebab geram.. hihi

Suka panjat gunung walaupun setiap kali lepas naik gunung akan terdetik dalam hati "menyesal naik" ..
Tapi bila sampai puncak tak tergambar kepuasannya.. Paling best rasa diri sangat kerdil dengan cipataan Allah yang SubhanaAllah sangat cantik. Plus saya jumpa encik tunang masa naik gunung.. Nak honey moon pun nanti kat Gunung Kinabalu...weeeeeee~~~~ 

Saya suka nyanyi.. owhh dulu kaki karok tapi sekarang tidak lagi. hihi.. Encik tunang pun suka nyanyi.. Tapi demi nak menuju ke arah kehidupan yang lebih baik, kitorg decide nak stop habit kitorang tuh.. ecece..  

Saya sangat teruja dengan BANDUNG.. Heaven untuk shopaholic..  MURAH dan macam-macam ado..dah pergi 2 kali tapi untuk preparation my wedding nih tak berkesempatan pun nak pergi sana.=( 

Saya seorang yang last minute.. How i wish i change my last minute attitude untuk my big day, but still saya rasa saya akan last minit jugak nanti.. 

Saya sangat suka pink. Semuanya nak pink. Macam dah takde color lain dah kat dunia nih.

My dream car is Toyota Yaris.. sila gelak.. hihi.. 

perrgghh cukup 11.. 


Syarat ke-3

11 soalan dari GADIS

Kalau orang senyum pada anda, adakah anda akan senyum pada dier semula?
Sudah tentu.. Melainkan dengan orang GILA.
Hp paling canggih yang pernah anda gunakan?
Malu sebab HP tak canggih langsung. hihi
Suke shopping ape?
baju dan tudung 
Suka dating kat mane dengan pasangan?
hmmm... kat mane ye...?? sebab kalau keluar bukan nak dating tapi nak setel pasal hal kahwin...
biasanya makan2 kat area Cheras sambil discuss bersama organizer masing2.. ala2 cam business man and business woman..
Kalau tengah marah dengan bf/gf/tunang/suami selalunya diorang akan buat apa?
Senyap until salah seorang mintak maaf.
Suke shopping barang ape?
dah jawab ye seperti di atas.. hihi
Kerja gila yang korang pernah buat?
ambil MC sebab nak pergi karok
Apa yang ada dalam handbag korang?
wallet, HP, camera, lipice, eyeliner, wet tissue dan organizer
Laman web ape yang baru sekejap korang singgah?
Facebook
Game ape yang korang suke main bila dah xde buat ape-ape?
ANGRY birds n Plant VS Zombies
Apa yang korang tengah fikirkan sekarang ni?
Kereta nak kene servis


11 soalan dari FY

Apa restoran kegemaran you dengan pasangan?
Papa Rich
Dekat mana tempat dating yang pertama?
Dekat KFC Alamanda ngan anak sedare dia
Siapakah orang yang selalu kongsi perasaan happy,marah,tak puas hati atau bengang ke dll?
My BFFs
Minyak wangi favourite?
Takde specific minyak wangi.. Sebab suka tukar. Recently saya suka DREAMING by Tommy Hilfiger
Apa plan untuk 5 tahun akan datang?
Bebas hutang. Biz kecil2an
Benda yang paling you sayang?
Cincin Risik dan Cincin Tunang saya
Favourite song apa?
Mungkin by Anuar Zain
Ada pet tak?
Takde. 
Destinasi honeymoon yang diidamkan?
Gunung Kinabalu
Perkara yang paling pantang?
Orang tak reti appreciate apa yang kita dah buat untuk mereka. At least a "Thank You"
Apa perkara yang paling romantic yang you buat utk si dia?hehe
Alamak malu.. hihi. tatau romantic ke tak. Masa besday dia saya nyanyi lagu Anuar Zain "Sedetik Lebih". Tapi tru phone je larhh sebab kalu depan2 malu kutt.. hihi


nanti jawab neh ek

11 soalan dari Eza

Zodiak kamu dan pasangan?
Apa pengalaman childhood yang tak boleh dilupakan?
Kalau diberi pilihan untuk pilih BF dari kalangan artis, siapakah dia?
Style tudung korang camne?
Kalau dulu korang ada eX, camne cara nak lupakan dia?
Tempat shopping menarik?
English or Traditional?
Pink or Biru? sila bagi alasan 
Apa hadiah hari lahir yang paling best korang pernah dapat dari pasangan?
Upload satu gambar yang comel?
If u have to say last word to ur pasangan, apakah dia?

 Syarat ke-4

11 orang nak tag


OK siap!!!  see u around







5 comments:

cayah gharib

Done. Sumpah bnyak soalan. But, enjoy. Hahahaha

Honey Sakura @ eiMyLiciOus

alamakkk eimy da kene....ayorkkk huhuhuhu
akan d jawab lepas copy semua soklan2....

tq tq...he heeee

aRe_La

erkkkhhh...

mcm mai pun kene tag jer nii.. adoiiii~~!!

ok..see u around nanti.

nida-razak

eza..nk no catering pak syed tu eh..boley..nanti bg email eza, nida bg..tapi eza dok area mna eh?

teddytales diarys

sedetik lebih...meremang bulu roma izza jiwang..hahahahaha...

Post a Comment