CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

everything is about me, my other half and my cutie daughter






~~DOAKAN KAMI YE~~

Ya Allah, berkatilah akad nikah atau perkahwinan kedua mempelai ini. Jadikanlah jodoh mereka menghasilkan kebaikan. Jalinkanlah kasih-sayang dan kemesraan antara mereka. Kurniakanlah mereka keturunan yang soleh dengan mendapat anak-anak lelaki dan perempuan yang soleh sehingga cucu-cicit mereka. Lapangkanlah rezeki mereka. Dan peliharalah mereka daripada tipu daya makhluk-makhluk lain. Wahai Tuhan yang Maha Penyayang di kalangan yang menyayangi.













Friday, 16 March 2012

2 minggu tanpa suami dan deko ruang dobi

cukup2 sebulan saya kahwin, saya dah kene tinggal...
isteri manalah yang tak sedih kan...
hari nie cukup seminggu dan 4 hari ditinggalkan...
tapi life must go on..
dia pergi bukan pergi suke2.. tapi pergi cari rezeki utk keluarga..

sebelum kahwin pun saya dah tau keje dia camtu..
takkan sekarang ngade2 nak ngomel...
nak suarakan ketidakpuashatian...
bukan! bukan!
saje je ngomel utk hilangkan rasa sunyi, sedih n rindu jugak.. hihi

bila suami tiada sisi, banyak mengajar saya erti menghargai dia...
jadi lebih berdikari, kene pandai buat keputusan sendiri,
bukannya sebelum nie saya tak reti berdikari... tapi bila dah kahwin kita banyak rely on suami..
semua keputusan mesti nk dapat persetujuan dia.. 
awak ok tak kalau camni? awk ok tak kalau camtu?
just nak dengar dia cakap ok je~~ bila dia cakap OK... hati dah berbunga2.. senyum sampai ke telinga..
kalau dia cakap tak ok.. mulalah nak muncung semeter.. 
akhirnya dia akan cakap OK jugak.. 
so apa poin tanya OK ke tak??? hihi..
Ini namanya perangai mengade bila dengan SUAMI.. hihi
bila dia takde mulalah rasa lainn.. 
dah takde tukang ckp OK... huwaaaaaaaaaaa 

oklah tamo layan sangat perasaan
Sebenarnya dah seminggu mesin basuh sampai,
tapi tak boleh guna sebab kepala paip tak suit mesin tuh..
so kene tunggu encik Ayep balik juga untuk tukar kepala paip...
sementara nie terpaksalah hantar dobi... 
tak larat u nak basuh tangan... sikit2 tu basuh la jugak kan..

sebenarnya takde mood nak kemas2 ruang dobi tuh...
Ecece ruang dobi kunun... 
a.k.a ruang membasuh baju..
Buat masa nie kami menyewa kat apartment kat Bandar Tun Razak,
Suka sangat sebab ada ruang kecil utk letak mesin basuh..
kunun2 nak jadikan tmpat wet kitchen..
tapi malas nak campur lak... so totally ruang ini untuk aktiviti mendobi shaja...
jemur kain kat balkoni rumah...
kitorang beli retractable cloth hanger.. so jimat space..
nak jemur baru buka..

Ruang dobi yang muram, (maap kualiti gambar mcm tak best)


nampak tak barang yang sepah2 tuh.. itu dari ruang dobi sebelum clear



nak cari idea nak deco ruang ini...
walaupun bukan rumah sendiri tapi nak deco jugak..
estimate 2 tahun nak duduk sini..
lame tak lame lahh.  tapi i wanna make it mcm rumahku syurgaku~~~

boleh curi idea seperti ini;

owhh jadikan tempat nak iron jugakk... menarik


kalau ruang besar, ok lah kalau camnih;



ok i luv this word... SIMPLIFY


in BLue.. comel


kalu wane PINK lagi comei.. 

tapi yang pasti saya nak ada laundry basket dresser... dah siap2 asing baju kotor.. so senang nak basuh nanti..

bole refer blog ANA WHITE HOMEMAKER dia ajar cara nak wat laudry dresser camnih..
so boleh DIY jugak~~~

or boleh buat rak camni.. just gune plywood jerr..
pun boleh tengok blog ANA WHITE HOMAKER jugakkk.. DIY taw~~



ok yang nie sangat comel.. ade langsir taw... tapi applicable utk front loading washer jer.. so mine adalah top-loading washer.. tak boleh lah nak berlangsir bagaikan...


susun detergent camni pun ok gak kan..


now dah macam2 benda yg dlm kepala yg saya nak buat.
hihi.. 
can't wait to share with u.. encik ayep
cepatlah balik.. i miching-michingg u so muchy..♥


2 comments:

Qyla Aqilah

Awwww..so simple lah kan?lucky u ada ruang dobi..me tak ada, but still, i'll dream for one!!:D

puan cik eza

i luv simple thing but cute.. hihi.. takpe i doakan u'll get one ye~~

Post a Comment