CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

everything is about me, my other half and my cutie daughter






~~DOAKAN KAMI YE~~

Ya Allah, berkatilah akad nikah atau perkahwinan kedua mempelai ini. Jadikanlah jodoh mereka menghasilkan kebaikan. Jalinkanlah kasih-sayang dan kemesraan antara mereka. Kurniakanlah mereka keturunan yang soleh dengan mendapat anak-anak lelaki dan perempuan yang soleh sehingga cucu-cicit mereka. Lapangkanlah rezeki mereka. Dan peliharalah mereka daripada tipu daya makhluk-makhluk lain. Wahai Tuhan yang Maha Penyayang di kalangan yang menyayangi.













Saturday, 16 November 2013

Setahun lamanya

Cakk!!!
Main cak2 sampai setahun..
Diri sendiri pun terkejut bila tengok entry terakhir bertarikh 13 November 2012..
hahahaha..


I'm super doopy Busy Mom..
Dah jadi ummi dah to almost 1 year daughter.
 Irdina Ameenah namanya.
1 December nanti genaplah setahun usianya.
Cepat betul masa berlalu..
Now I'm busy preparing her 1st Birthday.
Poyo sungguh Ummi Ameenah nie..


Rupanya begini rasa mejadi seorang ibu.
Hadiah tak ternilai dari yang Maha Esa.
Syukur..
Melihat perkembangan bayi yang keluar dari perut sehingga sekarang. Saya insaf..
Untuk pengetahuan semua saya melahirkan Ameenah secara pembedahan atau caesarean.
Unexpected tapi saya terima segalanya.
Poor Progress.. hmmm mungkin terlalu awal saya ke hospital. Ingat lagi pergi lepas en. Ayep selesai sembahyang jumaat. 2 weeks before the due date..
Anyway saya langsung tak rasa sakit sehinggalah doktor pecahkan air ketuban pada pukul 1 pagi.
Induce dua kali.. Ya Allah begitu rupanya rasa sakit nak bersalin..
Sakit yang tak tahu nak describe macam mane.
Kul 9 pagi doktor decide buat caesar
Tapi saya rasa saya masih boleh bertahan walaupun memang tak tahan. She gave me a chance until 11 kut..
But still bukaan hanya 3 cm.
Takdirnya saya melahirkan Ameenah secara caesar.
Alhamdulillah~~


Tapi tak berakhir di situ. Saya alami komplikasi kat luka bersalin..
Huwaa...  tapi nantilah cerita ye..

Banyak kut nak cerita.. hihi.
Saya masih fully breastfeed my little Ameenah..
I was so blessed. Alhamdullilah.
Hopefully our journey last for another 1 year. InsyaAllah.
Dah sampai setahun nie saya rasa besyukur sangat2..
Allah cukupkan susu saya untuk my dear Ameenah.
Tapi untuk sampai ke tahap sekarang.. Banyak cabaran yang ditempuh.
Patient , Support n tawakal!! etc
Nanti cerita lagi pasal this journey ya..

Next entry i wanna share persediaan nak sambut hari lahir anak..
Yang 1st memang la semangat hopefully semangat tu tak hilang..
hihi

Owhhh baru je sambut birthday saya yang ke-31..
Tua dahhh..
Hope sempat lah beranak sampai 4. hihi
Sekarang kene rehat sampai Ameenah 2 tahun..
Yerp.. still rasa fobia nak beranak after what'd happened to me.
Of course hadiah paling best ialah si tecik Irdina Ameenah..
Tiap2 hari nak mengemas jerr
Tapi takpe it's part of her development..
Rumah bersepah boleh dikemas kan..
Now she starts to stand by herself.
Hope by her 1st year.. will be able to walk a few steps..
Tapi tak kisah la bila2.. asal Ameenah sihat ye..
I luv u Anak..
I luv u jugak my en.Ayep.. hihi


11th Irdina Ameenah during her photoshot. Dapat pujian dari photographer sebab very sporting.
Haha tapi disebaliknya.. Ummi n Abi dia kat belakang buat konsert nyanyi lagu twinkle2 sebab nak buat expression dia jadi camni.. Bila ingat balik memang kelakar..


Family photo. Nie dah almost 1 hour berphotoshoot taww.. tapi Alhamdulillah mood Ameenah masih okay..
Rahsianya kalau nak make sure anak kecil tu mood dia ok masa photo shoot sila kenyangkan perut dia ye..
hihi.. 


Ok sekian.. Nanti sambung balik.. :) 





1 comments:

dhiera

bambam ye dia~

Post a Comment