CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

everything is about me, my other half and my cutie daughter






~~DOAKAN KAMI YE~~

Ya Allah, berkatilah akad nikah atau perkahwinan kedua mempelai ini. Jadikanlah jodoh mereka menghasilkan kebaikan. Jalinkanlah kasih-sayang dan kemesraan antara mereka. Kurniakanlah mereka keturunan yang soleh dengan mendapat anak-anak lelaki dan perempuan yang soleh sehingga cucu-cicit mereka. Lapangkanlah rezeki mereka. Dan peliharalah mereka daripada tipu daya makhluk-makhluk lain. Wahai Tuhan yang Maha Penyayang di kalangan yang menyayangi.













Tuesday, 13 November 2012

Usia kandungan 35 minggu

salam everyone :) 
tamo mention berapa lama saya dah tinggalkan blog ini.. hihi

perasaan saya sekarang like an ABCS (Air Batu Campur Spesel, ada ais krim lagi). hihi
Baby sangatlah aktif..
so comelll.. tak sabar ummi nak jumpa..
baby bump dah makin besar..
nak jalan2 pun dah terasa letihnya..
tapi kene jalan banyak2..
InsyaAllah senang bersalin.. bak kata org2 yg berpengalaman..
barang2 almost dah cukup..
tinggal mental nie nak kene kuat sikit.. hihi


Teruja nak tunggu my baby nie keluar...huhu.. 
 Camne la nak menghadapi time bersalin nanti kan..
ikutkan 30 hari lagi..
tapi dah kene prepare dari sekarang.. takut bersalin awal pulak..



Saya dah pergi Antenatal Class organized by HUKM..
Mmg recommended utk  bakal2 Mommy..
Banyak info yang kita akan dapat..
Terutama teknik pernafasan masa tengah contraction..
So kuranglah sikit nevesnye kan..
Suami wajib join jugak sebab dia pun boleh get picture on proses2 bersalin nie..
InsyaAllah.. Encik Ayep akan teman masa bersalin nanti..
Takut jugak dia tak sempat balik kalau tiba time nak bersalin nanti..


Ok sekarang masa untuk get ready dengan barang2 untuk bersalin nanti ye :) 

Barang UMMI
  • Buku pinky2 klinik kesihatan
  • Appointment card HUKM
  • IC
  • Handphone dengan Charger
--------------
  • Beg Ummi
  • Baju Cantik keluar hospital - 1
  • Baju blouse/ T-shirt butang depan - 2
  • Kain Batik - 2
  • Tudung - 2
  • Stokin - 2
  • Tuala Muka - 1
  • Toiletries - 1 set (shampoo+showerFoam+pencuci muka+berusGigi+ubatGigi+listerine)
  • Tuala mandi - 1
  • Cosmetic set - 1 (bedak+sikat+lipice)
  • Maternity Pad - 1pack/20 keping
  • Breast Pad - 4
  • Sweater - 1
  • Selipar - 1
  • Beg plastik baju kotor - 1
  • Minyak angin/ urut - 1 (kayu putih/minyak merah)
  • Air/ minyak selusuh & Air Zam zam
  • Getah rambut - 1
  • Disposable panties - 5
  • Nursing Bra - 4
  • Breastpump
  • Majalah/ Buku/ Al-Quran
  • Makanan & Minuman 


Barang BABY
  • Beg baby
  • Baby diapers - 6 keping
  • Baju baby - 3 set
  • Minyak Telon - 1
  • Baby wipes/ Wet Tissues - 1 pek
  • Tuala mandi - 1
  • Mittens n Booties - 4 set
  • Selimut/ Bedung - 2
  • Toiletries travel pack - 1
  • Barut - 4
  • Topi - 1
  • Nappy cream - 1

Ok dah selesai list down... Nak pergi pack pulak n letak dalam kereta. In case kalau anytime rasa sakit nak bersalin... boleh terus pergi hospital. Senang kalau dah siapkan awal2.. Senangkan suami kita jugak... Almaklumlahh tengah kalut2 nak bersalin nanti.. nak suruh dia sediakan barang.. sure mati kutu dia.. hihi

Ok sekarang nie kena beware dengan tanda2 nak bersalin.. Kalau salah satu nie ada.. dah kene cepat2 hospital :

~ perut mengeras + sakit + senggugut 
~ darah / cecair pekat kekuningan
~ air ketuban pecah


Owhh.. wish me luck ye.. 
Nanti update lagi kalau ada masa ye..
Tengah usha "HypnoBirthing"
Method nak memudahkan bersalin.. weee~~

Ok Dadidu dulu :)




7 comments:

mrs gold

selamat berjuang eza :)

aRe_La

semoga semuanya dipermudahkan. aminnn.

puan cik eza

Thanx u olzz

mahmoud elsayed


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف

mahmoud elsayed



شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر
شركة الماسة لمكافحة الحشرات بالدمام

mahmoud elsayed


شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

mahmoud elsayed



شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالدمام
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالخير
شركة امست للتنظيف ومكافحة الحشرات بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

Post a Comment