CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

everything is about me, my other half and my cutie daughter






~~DOAKAN KAMI YE~~

Ya Allah, berkatilah akad nikah atau perkahwinan kedua mempelai ini. Jadikanlah jodoh mereka menghasilkan kebaikan. Jalinkanlah kasih-sayang dan kemesraan antara mereka. Kurniakanlah mereka keturunan yang soleh dengan mendapat anak-anak lelaki dan perempuan yang soleh sehingga cucu-cicit mereka. Lapangkanlah rezeki mereka. Dan peliharalah mereka daripada tipu daya makhluk-makhluk lain. Wahai Tuhan yang Maha Penyayang di kalangan yang menyayangi.













Sunday, 23 October 2011

Belajar menjadi seorang yang lebih teliti

Saya kene jadi lebih teliti supaya takkan buat silap..
Tapi manusia tak boleh lari dari melakukan kesilapan..
Tensen sangat.. bila dah buat silap baru realize.. napelah sebelum tuh tak fikir dulu, tak tengok betul2..
tak check betul2.. 

Encik tunang selalu pesan,
Open up ur mind sikit, jangan take granted of bende2 yang remeh-temeh.. Sebab kadang2 bende yang remeh temeh bole give big impact di kemudian hari.. 

Mula-mula saya kecik hati jugak, kenapalah setiap tindakan yang saya buat mesti ada je yang silap..
semuanya tak betul di mata dia..
Walhal memanglah saya salah tapi taknak admit..

Well, lepas nie saya kene tengok sesuatu perkara tu dengan mata hati dan akal..
Bukan emosi semata-mata..
Tapi kadang2 tergelincir juga dari landasan..

Macam nak buat persiapan kahwin nie.. Kalau nak buat keputusan kena ambil kira banyak pihak.. Camne impact dia kat orang lain juga..
Even nak buat kad kahwin pun satu masalah.. Sebab citarasa kami tak sama..
Macam saya, citarasa saya lebih kepada bende-bende yang unik tapi simple..
tapi encik tunang suka kalau follow je apa yang biasa orang lain buat.. Tak payah pening2 nak fikir design..

A big challenge to me and encik tunang sebab kami yang akan uruskan semua A to Z.
We all dah decide tak nak menyusahkan orang tua kami.
 Dan mereka pun menerima apa jua keputusan yang kami buat..
Tapi sebelum buat apa2 keputusan kenelah rujuk kepada mereka dulu..

Tapi kadang-kadang macam tak percaya kat diri sendiri..
Tak konfinden..
Nasib baik ada encik tunang yang selalu beri kata-kata semangat..
Sabar dengan kerenah dan perangai saya..
Saya harap dia pun tak putus asa..
Hubungan yang baik akan berlarutan sekiranya kita faham pasangan kita..
Give n Take..
Saling bermaafan antara satu sama lain..
Jangan mudah emo ye macam saya.. hihi
last sekali... jangan pernah jemu berdoa.. 
Semoga Allah SWT memberkati hubungan yang kita bina sekarang.Amin










4 comments:

aRe_La

Ahaks!!

jumpe p0wn die nyer blog baru...
b2b..!! Not bad puan ezasarey! ^^

cik eza

haha.. malu i taw.. sesaje buat blog nie.. sebab nak make sure jgn malas2 sgt.. banyak bende nak buat.. huwaaaaaaa

aRe_La

ok..

Chaiyok2~!!

Jgn lupe bg kad kawen yer..!

cik eza

baeklah adikku =)

Post a Comment