CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

everything is about me, my other half and my cutie daughter






~~DOAKAN KAMI YE~~

Ya Allah, berkatilah akad nikah atau perkahwinan kedua mempelai ini. Jadikanlah jodoh mereka menghasilkan kebaikan. Jalinkanlah kasih-sayang dan kemesraan antara mereka. Kurniakanlah mereka keturunan yang soleh dengan mendapat anak-anak lelaki dan perempuan yang soleh sehingga cucu-cicit mereka. Lapangkanlah rezeki mereka. Dan peliharalah mereka daripada tipu daya makhluk-makhluk lain. Wahai Tuhan yang Maha Penyayang di kalangan yang menyayangi.













Sunday, 23 October 2011

perancangan untuk beli rumah

siapa yang tak nak ada rumah sendiri kan~~
sampai bila asyik nak menyewa je.....
tapi nak ada rumah sendiri pun kenelahh betul2 ada cukup kewangan..
maklumlahh rumah sekarang nie pun bukannya murah..
lagi-lagi kat KL nih..
pergghhh bila tengok harga rumah.. nak pengsan jap..
Apartment pun dah mencecah RM300,000..

pening jugak lah bila fikirkan lepas kahwin nih nak duduk kat mane..
saya kerja kat Kerinchi dan sekarang menyewa di Bandar Tun Razak, Cheras.
encik tunang kerjanye kat Terengganu,
2 minggu kerja dan 2 minggu cuti,
so, kriteria untuk pilih rumah hanya ambil kira faktor yang relate ngan saya, iaitu;

~jarak rumah dengan tempat kerja kenelah dekat dan yang paling penting tak JAMMED sebab saya driving~
~kalau rumah jauh or kalau kene menempuh jem kenelah ada public transport macam lrt ke.. saya tak kisah naik lrt..)
~dekat dengan masjid, pasaraya (i prefer JUSCO,hehe), ramai komuniti melayu, hospital dan stesen minyak~

Pada mulanya kami bercadang beli rumah sekitar KL jerr..
tapi bila tengok harga rumah.. pengsannn!!~~
tak mampu lagi buat masa sekarang..
kami cadang nak sewa-sewa dulu..
tapi ntah camne.. encik tunang jalan2 kat sekitar Rawang dan dia tertarik ngan rumah dekat situ..
Kebetulan ada beberapa units yang open for sale, 
lepas saya tengok show house, terus jatuh cinta plus dengan price rumah yang affordable~~
InsyaAllah kalau ada rezeki, dapatlah kami duduk kat situ..
tapi lagi 2 tahun lahhh siapp..

so buat masa sekarang nie.. kenelahh menyewa dulu..
saya prefer duduk kat Cheras sebab dah biasa duduk kat sini dan pergi kerje pun senang...but encik tunang insist nak duduk kat Gombak,
Alasannya dekat ngan family dia, kalau dia takde.. adalahh orang nak tengok2 kan saya..
Adalah sikit gaduh2 kecil..
Tapi last-last saya beralah jugak.. 
Kunun2 nak berlatih jadi isteri mithali la.. haha

meh nengok future house kitorang.. 

Aveda, Taman Desa Mas, Rawang
rumah teres dua tingkat
5 bilik tidur , 4 bilik air
RM288,000
berbaloi2 kan~~
plus bandar Rawang bakal dibangunkan,
jalan pun tengah diperbesarkan so kuranglah sesaknya,
yang paling best ada JUSCO.. hihi


~dari pandangan depan~

~dining room~

~master bed room yang sangat besar~

~hall~ *abaikan gadis in black*

~wit my future in lawss~


Jom beli rumah kat sini.. weee :)
Kalau tak silap ada beberapa unit yang tinggal
sila klik SINI ye untuk details..



10 comments:

cik nurulain

wow. santek!!!

byr bulanan berapa tu mahal tak?

Gadis

wahhh..dekat rawang yer..

gadis pun akan berpindah ke sane..

sbb en.tunang keje kat rawang...hihihi

cik eza

*cik nurulain*
shantek kan.. myb dalam rm1,300 sebulan...

*gadis*
bes2.. adela kawan2 kat Rawang..rawang kat mane ye?

FY

confirm berjiran lah kite!!! hehe..sukanya =)))
FY beli dekat saujana rawang..
rumah yg eza beli ni mmg cun..fy dah masuk tgk show house dia..berbaloi2..nanti kite kunjung mengunjung k =)

cik eza

itu sudah semestinye.. belum duduk lagi dah ade jiran.. bestnye...yeayyyyyyyyy~~

Cliff Tan

hello. this is cliff here. i booked a unit there as well. now in process for loan. hope can be jiran jiran soon

amberuang

Sy terjumpa sekumpulan pembeli rumah Aveda ni kat Lowyat Forum.

Ahzap

jiran sini.....tommy chok! welcome !

Farra Saharani

Jiran baru lagi...fara pon beli di saujana rawang...divya phase 3....salam perkenalan.

CitieeComei

kami pun beli rumah di sini...seronok n tak sabar nak duduk rumah sendiri...berjiran la kita nanti. :)

Post a Comment